Adótanácsadás

Megbízható adótanácsadás a Kontír Professional irodáiban!

Szeretne tisztában lenni a lehetőségeivel, hogy ne fizessen feleslegesen többet a vállalkozás működése után járó adóként? A törvény nyújtotta kereteken belül végzett adóoptimalizálásban nyújthat segítséget az adótanácsadó. Felmerülhet a kérdés, hogy ha van a vállalkozásának könyvelője, akkor nincs szüksége adótanácsadásra, de ez nem igaz.

Az adótanácsadás az elméleti kérdésekben segít eligazodni, az olyan fontos döntések meghozatalában, melyekre a későbbiekben még kitérünk részletesen. A könyvelő feladata alapvetően az, hogy az adótanácsadó és a vállalkozás vezetője által meghozott döntéseknek megfelelően elvégezze a konkrét, adminisztrációs feladatokat. Lehetséges hogy bizonyos esetekben egy jó könyvelő is szolgálhat hasznos tanácsokkal adózási kérdésekben, de nem feltétlen feladata, hogy átlássa az egész adózási rendszer elméletét. A könyvelési szolgáltatás dokumentálja a vállalkozással elmúlt időszakban történt gazdasági eseményeket az aktuális törvényi szabályozásoknak megfelelően. Az adótanácsadás az ilyen gyakorlati kérdésekben nem nyújt segítséget.

Az adótanácsadás célja, hogy a különböző cégformák, adónemek és adózási formák sajátosságainak teljes körű ismeretében javaslatokat tegyen a vállalkozónak, hogy ezek milyen kombinációjára van lehetősége és melyikkel jár a legjobban. Az adótanácsadás során tehát a vállalkozó ahhoz kap segítséget, hogy a választható lehetőségek közül melyik jelenti számára a legnagyobb előnyt és a legkevesebb adminisztrációs és pénzbeli költséget.

Magasan kvalifikált munkatársaink a kellemes hangulatú adótanácsadás során, érthető módon adnak teljes körű tájékoztatást az Önt és vállalkozását érintő adózási kérdésekről, adótervezésről, adóoptimalizálásról, ügyviteli folyamatok tökéletesítéséről. Adótanácsadás induló vállalkozások esetében igen-igen nagy segítség tud lenni, de már működő vállalkozások számára is rendívül hasznos.

Adótanácsadás tartalma:

  • adóügyi kérdésekben precíz és érthető tájékoztatás
  • tevékenységi kör és társasági forma választásban segítség
  • számviteli tanácsadás, segítség az ügyvitel tervezésében
  • adókedvezmények, adóvisszatérítések áttekintése
  • adókalkuláció végzése
  • adókötelezettség megállapítása
  • tanácsadás személyi jövedelemadó, társasági adó, általános forgalmi adó és helyi iparűzési adó terén
  • képviselet adóhatósági ellenőrzés esetén
  • adórevízió utáni esetleges jogorvoslat készítése

Adótanácsadás Budapesten, Pécsett és Debrecenben is elérhető irodáinkban, bármilyen egyéni és társas vállalkozásnak, köztük KATA-s vállalkozásoknak is. Irodánkban adótanácsadás mellett könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatást is igénybe vehet. Cégünk könyvelési munkáját felelősségbiztosítással garantáljuk, hogy a cégét semmiképpen ne érje kár a mi hibánkból. Forduljon bizalommal munkatársainkhoz!