Ezek az ekhó módosításai! Kedvező feltételeket kínál, de kevesen választhatják.

Ezek az ekhó módosításai!

Közzétéve:

A kata törvény módosítása után rengeteg eddig katázó vállalkozónak szükséges új alternatíva után néznie. Ebben segíthet az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, azaz az ekhó adózási forma módosítása. Összefoglaltuk a legfontosabbakat!

Kategória: Adózás | Címkék: adó és járulékfizetés, aktualitás, változások

Az építményadó megspórolható?! Székhelyszolgáltatás igénybevételével a vállalkozás helyett a szolgáltató fizeti meg.

Az építményadó megspórolható?!

Közzétéve:

Mi is az építményadó? Az építményadó alatt egy olyan helyi adóról beszélhetünk, amit az illetékes önkormányzatnak szükséges megfizetni, akárcsak az iparűzési adót. Mik ennek a feltételei és kinek kell megfizetnie? Lehetséges ezt megspórolni a cégeknek? Velünk igen!

Kategória: Adózás | Címkék: adó és járulékfizetés

A minimálbér emelésének következményei

A minimálbér emelésének következményei

Közzétéve:

A 2022-es év jelentős emelést hozott mind a minimálbérben, mind pedig a garantált bérminimumban. Hogyan is alakulnak ezek az összegek az idei évet tekintve? Hogyan hat az emelés a többi járulékra, juttatásra, illetve adóra? Cikkünk összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat.

Kategória: Bérszámfejtés | Címkék: adó és járulékfizetés, aktualitás

A legfontosabb 2022 évi adóváltozások egy helyen.

2022 évi adóváltozások

Közzétéve:

A magyar országgyűlés 2021. júniusában fogadta el a jövő évtől, azaz 2022-től hatályba lépő adózásra vonatkozó törvénytervezetet. A januártól életbe lépő változások érintik többek között a személyi jövedelemadó, a szakképzési hozzájárulás, a társasági adó, valamint az általános forgalmi adó és a helyi adók szabályozási területeit is. Cikkünkben összefoglaltuk, hogy pontosan mely adónemeket és területeket miként érint az újonnan elfogadott adócsomag.

Kategória: Adózás | Címkék: adó és járulékfizetés, aktualitás, változások

Munkakeresők felvételének támogatása

Munkakeresők felvételének támogatása

Közzétéve:

Egy megüresedett állás betöltésénél számos dologra figyelni kell és az sem árt, ha a vállalkozás tisztában van az adókedvezményekkel és támogatásokkal, melyeket igénybe vehet egy-egy új munkatárs felvételéhez vagy régi munkatárs megtartásához. Jelen cikkben az álláskeresők felvétele esetén igénybe vehető kedvezmények közül mutatunk be néhányat.

Kategória: Bérszámfejtés | Címkék: adó és járulékfizetés, aktualitás

Milyen a jó könyvelőiroda?

Milyen a jó könyvelőiroda?

Közzétéve:

A könyvelés minden vállalkozás életében elkerülhetetlen és rendkívül fontos folyamat, amely során a cég pénzügyi és jövedelmi helyzetét befolyásoló gazdasági eseményeket nyilvántartják és pontosan vezetik. A minőségi könyvelés létfontosságú egy cég életében, és rendkívül fontos döntés, hogy melyik lesz az a könyvelőiroda, melyet cége kitüntet bizalmával.

Kategória: Könyvelés | Címkék: könyvelési díj, mérlegképes könyvelő

Mennyibe kerül egy munkavállaló a cégnek? Milyen járulékokat és adókat kell megfigyelni?

Mennyibe kerül egy munkavállaló a cégnek?

Közzétéve:

Tudvalevő, hogy a munkavállaló nem csak annyiba kerül a cégnek, amennyit az fizetségként megkap a munkájáért. Egy munkavállaló bére után kötelező különböző adók és járulékok bevallása és befizetése. Mennyibe kerül tehát egy munkavállaló a cégnek?

Kategória: Bérszámfejtés | Címkék: adó és járulékfizetés

KATA vállalkozás szüneteltetése

KATA vállalkozás szüneteltetése

Közzétéve:

Vannak olyan időszakok egy cég, vállalkozás életében, amikor nem megy annyira jól az üzlet, esetleg a vállalkozó, tulajdonos szeretne megpihenni és kis ideig szívesen szüneteltetné vállalkozását. Mikor és hogyan van lehetőség KATÁ-s vállalkozás tevékenységének szüneteltetésére?

Kategória: Cégügyek | Címkék: KATA, mérlegképes könyvelő

Teljes körű könyvelés

Újrakönyvelés

Közzétéve:

Akadnak olyan helyzetek, amikor az újrakönyvelés jelenti a legjobb megoldást. Ez főként akkor fordul elő, ha hibát, netán hibákat találunk a könyvelésben, melyek azonnali javítást igényelnek. Felmerülhet a kérés, hogy miért van szükség rá, és miért nem elég csak a hibákat kijavítani? Cikkünkben körüljárjuk az újrakönyvelés témakörét, így többek között a fenti kérdésre is választ kaphat.

Kategória: Könyvelés | Címkék: mérlegképes könyvelő

Távkönyvelés

Mi az a távkönyvelés?

Közzétéve:

Minden vállalkozás sikeres működéséhez elengedhetetlen egy megbízható könyvelő. A vállalkozás könyvelését nem elég évente egyszer elvégezni a mérleg beadás előtt. Ha szeretne naprakész könyvelést, de nem szeretne állandó vendég lenni a könyvelési irodában válassza a távkönyvelést!

Kategória: Könyvelés | Címkék: mérlegképes könyvelő