A legfontosabb 2022 évi adóváltozások egy helyen.

2022 évi adóváltozások

Közzétéve:

A magyar országgyűlés 2021. júniusában fogadta el a jövő évtől, azaz 2022-től hatályba lépő adózásra vonatkozó törvénytervezetet. A januártól életbe lépő változások érintik többek között a személyi jövedelemadó, a szakképzési hozzájárulás, a társasági adó, valamint az általános forgalmi adó és a helyi adók szabályozási területeit is. Cikkünkben összefoglaltuk, hogy pontosan mely adónemeket és területeket miként érint az újonnan elfogadott adócsomag.

Kategória: Adózás | Címkék: adó és járulékfizetés, aktualitás, változások

Munkakeresők felvételének támogatása

Munkakeresők felvételének támogatása

Közzétéve:

Egy megüresedett állás betöltésénél számos dologra figyelni kell és az sem árt, ha a vállalkozás tisztában van az adókedvezményekkel és támogatásokkal, melyeket igénybe vehet egy-egy új munkatárs felvételéhez vagy régi munkatárs megtartásához. Jelen cikkben az álláskeresők felvétele esetén igénybe vehető kedvezmények közül mutatunk be néhányat.

Kategória: Bérszámfejtés | Címkék: adó és járulékfizetés, aktualitás

Milyen a jó könyvelőiroda?

Milyen a jó könyvelőiroda?

Közzétéve:

A könyvelés minden vállalkozás életében elkerülhetetlen és rendkívül fontos folyamat, amely során a cég pénzügyi és jövedelmi helyzetét befolyásoló gazdasági eseményeket nyilvántartják és pontosan vezetik. A minőségi könyvelés létfontosságú egy cég életében, és rendkívül fontos döntés, hogy melyik lesz az a könyvelőiroda, melyet cége kitüntet bizalmával.

Kategória: Könyvelés | Címkék: könyvelési díj, mérlegképes könyvelő

Mennyibe kerül egy munkavállaló a cégnek? Milyen járulékokat és adókat kell megfigyelni?

Mennyibe kerül egy munkavállaló a cégnek?

Közzétéve:

Tudvalevő, hogy a munkavállaló nem csak annyiba kerül a cégnek, amennyit az fizetségként megkap a munkájáért. Egy munkavállaló bére után kötelező különböző adók és járulékok bevallása és befizetése. Mennyibe kerül tehát egy munkavállaló a cégnek?

Kategória: Bérszámfejtés | Címkék: adó és járulékfizetés

KATA vállalkozás szüneteltetése

KATA vállalkozás szüneteltetése

Közzétéve:

Vannak olyan időszakok egy cég, vállalkozás életében, amikor nem megy annyira jól az üzlet, esetleg a vállalkozó, tulajdonos szeretne megpihenni és kis ideig szívesen szüneteltetné vállalkozását. Mikor és hogyan van lehetőség KATÁ-s vállalkozás tevékenységének szüneteltetésére?

Kategória: Cégügyek | Címkék: KATA, mérlegképes könyvelő

Teljes körű könyvelés

Újrakönyvelés

Közzétéve:

Akadnak olyan helyzetek, amikor az újrakönyvelés jelenti a legjobb megoldást. Ez főként akkor fordul elő, ha hibát, netán hibákat találunk a könyvelésben, melyek azonnali javítást igényelnek. Felmerülhet a kérés, hogy miért van szükség rá, és miért nem elég csak a hibákat kijavítani? Cikkünkben körüljárjuk az újrakönyvelés témakörét, így többek között a fenti kérdésre is választ kaphat.

Kategória: Könyvelés | Címkék: mérlegképes könyvelő

Távkönyvelés

Mi az a távkönyvelés?

Közzétéve:

Minden vállalkozás sikeres működéséhez elengedhetetlen egy megbízható könyvelő. A vállalkozás könyvelését nem elég évente egyszer elvégezni a mérleg beadás előtt. Ha szeretne naprakész könyvelést, de nem szeretne állandó vendég lenni a könyvelési irodában válassza a távkönyvelést!

Kategória: Könyvelés | Címkék: mérlegképes könyvelő

Könyvelés bérszámfejtés kiszervezése

Miért érdemes a bérszámfejtést cégen kívülre szervezni?

Közzétéve:

A könyvelés és bérszámfejtés elvégzése nélkülözhetetlen eleme minden egyes vállalat, cég és vállalkozás működésének. Bár két különálló szakterületről van szó, közös bennük, hogy a kapcsolódó adminisztratív feladatok és a folyamatosan változó vonatkozó jogszabályok és előírások figyelemmel kísérése, rendkívül időigényes feladatnak bizonyulhat.

Kategória: Bérszámfejtés | Címkék: kiszervezés

Könyvelés vs. bérszámfejtés

Mi a különbség a könyvelés és a bérszámfejtés között?

Közzétéve:

A könyvelők és a bérszámfejtők is nagyon fontos munkát végeznek a vállalkozások és cégek életében. Mindkét munkakörhöz precíz és naprakész tudás szükséges, azonban fontos tisztában lenni vele, hogy a könyvelés és a bérszámfejtés nem ugyanaz! Írásunkból kiderül mi a különbség a bérszámfejtés és a könyvelés szolgáltatása között.

Kategória: Bérszámfejtés | Címkék: mérlegképes könyvelő

Cégalapítás könyvelése

Így lehet zökkenőmentes a cégalapítás könyvelése

Közzétéve:

Bizonyára Ön is lelkesen és örömmel vág bele a cégalapításba, de érdemes szem előtt tartania néhány olyan pontot, amelyek könnyedén buktatóvá válhatnak már az elején. Cégalapítás könyvelési szolgáltatás nélkül is lehetséges, de nem feltétlen éri meg.

Kategória: Könyvelés | Címkék: cégalapítás