Mennyibe kerül egy munkavállaló a cégnek? Milyen járulékokat és adókat kell megfigyelni?

Mennyibe kerül egy munkavállaló a cégnek?

Közzétéve:

Tudvalevő, hogy a munkavállaló nem csak annyiba kerül a cégnek, amennyit az fizetségként megkap a munkájáért. Egy munkavállaló bére után kötelező különböző adók és járulékok bevallása és befizetése. Mennyibe kerül tehát egy munkavállaló a cégnek?

Kategória: Bérszámfejtés | Címkék: adó- és járulékfizetés

KATA vállalkozás szüneteltetése

KATA vállalkozás szüneteltetése

Közzétéve:

Vannak olyan időszakok egy cég, vállalkozás életében, amikor nem megy annyira jól az üzlet, esetleg a vállalkozó, tulajdonos szeretne megpihenni és kis ideig szívesen szüneteltetné vállalkozását. Mikor és hogyan van lehetőség KATÁ-s vállalkozás tevékenységének szüneteltetésére?

Kategória: Cégügyek | Címkék: KATA, mérlegképes könyvelő

Teljes körű könyvelés

Újrakönyvelés

Közzétéve:

Akadnak olyan helyzetek, amikor az újrakönyvelés jelenti a legjobb megoldást. Ez főként akkor fordul elő, ha hibát, netán hibákat találunk a könyvelésben, melyek azonnali javítást igényelnek. Felmerülhet a kérés, hogy miért van szükség rá, és miért nem elég csak a hibákat kijavítani? Cikkünkben körüljárjuk az újrakönyvelés témakörét, így többek között a fenti kérdésre is választ kaphat.

Kategória: Könyvelés | Címkék: mérlegképes könyvelő

Távkönyvelés

Mi az a távkönyvelés?

Közzétéve:

Minden vállalkozás sikeres működéséhez elengedhetetlen egy megbízható könyvelő. A vállalkozás könyvelését nem elég évente egyszer elvégezni a mérleg beadás előtt. Ha szeretne naprakész könyvelést, de nem szeretne állandó vendég lenni a könyvelési irodában válassza a távkönyvelést!

Kategória: Könyvelés | Címkék: mérlegképes könyvelő

Bérszámfejtés kiszervezése

Miért érdemes a bérszámfejtést cégen kívülre szervezni?

Közzétéve:

A könyvelés és bérszámfejtés elvégzése nélkülözhetetlen eleme minden egyes vállalat, cég és vállalkozás működésének. Bár két különálló szakterületről van szó, közös bennük, hogy a kapcsolódó adminisztratív feladatok és a folyamatosan változó vonatkozó jogszabályok és előírások figyelemmel kísérése, rendkívül időigényes feladatnak bizonyulhat.

Kategória: Bérszámfejtés | Címkék: kiszervezés

Könyvelés vs. bérszámfejtés

Mi a különbség a könyvelés és a bérszámfejtés között?

Közzétéve:

A könyvelők és a bérszámfejtők is nagyon fontos munkát végeznek a vállalkozások és cégek életében. Mindkét munkakörhöz precíz és naprakész tudás szükséges, azonban fontos tisztában lenni vele, hogy a könyvelés és a bérszámfejtés nem ugyanaz! Írásunkból kiderül mi a különbség a bérszámfejtés és a könyvelés szolgáltatása között.

Kategória: Bérszámfejtés | Címkék: mérlegképes könyvelő

Cégalapítás könyvelése

Így lehet zökkenőmentes a cégalapítás könyvelése

Közzétéve:

Bizonyára Ön is lelkesen és örömmel vág bele a cégalapításba, de érdemes szem előtt tartania néhány olyan pontot, amelyek könnyedén buktatóvá válhatnak már az elején. Cégalapítás könyvelési szolgáltatás nélkül is lehetséges, de nem feltétlen éri meg.

Kategória: Könyvelés | Címkék: cégalapítás

Adóváltozások 2021-ben

2021 legfontosabb adóváltozásai

Közzétéve:

A 2020-as évben az előző évekhez képest nagyobb számban születtek új jogszabályok, készültek törvénymódosítási javaslatok. Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára szerint a hatályba lépő adóügyi módosítások a lakosságot és a vállalkozásokat egyaránt érintik. A legtöbbjük, mint például a kereskedők elektronikus fizetési lehetőségek ügyfeleik számára való biztosításáról szóló rendelkezés, vagy a társaságai adó telephely keletkezésének szigorítása a jelenlegi járványhelyzetnek köszönthetőek. Cikkünkben felsoroljuk a 2020-as év közben, valamint a 2021-től hatályba lépő legfontosabb rendelkezéseket.

Kategória: Adózás | Címkék: aktualitás, NAV, változások

Mérlegképes könyvelő

Sikeres vállalkozás titka a jó, mérlegképes könyvelő

Közzétéve:

Magyarországon évente több mint 2500 fő tanul mérlegképes könyvelőnek. Szolgáltatásaikat leginkább vállalkozások, olykor magánszemélyek veszik igénybe. Egy jó mérlegképes könyvelő ismérve, hogy a számlák könyvelése, bevallások beadása, statisztikai jelentések készítése mellett az aktuális jogszabályok folyamatos figyelésével, alkalmazásukkal és határidők szigorú betartásával is foglalkozik.

Kategória: Könyvelés | Címkék: mérlegképes könyvelő

Online számlaadat mulasztások

Szankcionálhatóak az online számlaadat-szolgáltatásban elkövetett mulasztások!

Közzétéve:

Változtatások léptek életbe az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget illetően 2020. július 1-től. Bővült azon számlák köre, melyek az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség alá esnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azonban szeptember 30-ig haladékot adott, és addig nem szankcionáltak minden elmaradt vagy elrontott adatszolgáltatást.

Kategória: Számlázás | Címkék: aktualitás, NAV, változások