A jó könyvelő munkája több, mint egyszerű adatrögzítés. A könyvelés feladata az elmúlt időszakban történt gazdasági események dokumentálása, tehát a számlák és bizonylatok rögzítése, ezek alapján éves beszámoló, bevallás elkészítése és leadása. Egy megbízható könyvelő nagyban megkönnyítheti a vállalkozás működését, de egy rossz könyvelő, aki nem követi figyelemmel a jogszabályváltozásokat, nagy gondot és pénzveszteséget okozhat a cégeknek.

Az igazán megbízható munkát végző könyvelőirodák, általában nem a legolcsóbb áron dolgoznak, hiszen számos olyan dologra költenek, mely a munkájuk szempontjából előnyös, de plusz költséget jelent. Többek között felelősségbiztosítás kötése; jogszabályváltozás szerint folyamatosan frissülő könyvelő és számlázó szoftver fizetése; továbbképzéseken való részvétel mind növeli a könyvelés minőségét, de vele párhuzamosan a könyvelés árat is. Érdemes olyan könyvelőirodát választani, aki rendelkezik felelősségbiztosítással, mert ilyenkor a biztosító a könyvelő hibájából keletkezett bírságot megtéríti a megbízó cégnek. Egy kevésbé egyenes könyvelőnél előfordulhat, hogy nem hajlandó vállalni a felelősséget a hibáiért és a megbízónak jogi útra kell terelnie az ügyet, mely idő- és pénzveszteség egyaránt.

A könyvelői díjak alakulását sok tényező befolyásolja, például a vállalkozás formája, az alkalmazottak száma, az árbevétel nagysága stb. A könyvelő árak ezek figyelembevételével alakulnak. Általában kétféle díjszabás létezik: vagy fix áron dolgoznak minden hónapban, vagy tételszám-alapú elszámolás szerint. A fix könyvelői díj azt jelenti, hogy a fent említett szempontok szerint egy kategóriába tartozó cégek azonos összeget fizetnek minden hónapban, függetlenül attól, hogy adott hónapban mennyi könyvelési munkát jelentenek a könyvelőirodának. A tételszám-alapú elszámolás ennél sokkal flexibilisebb, hiszen ott a havi könyvelési ár aszerint alakul, hogy a megbízó a tárgyhó ideje alatt mennyi bizonylatot, számlát nyújt be könyvelésre. Ez nagyon előnyös lehet olyan hónapokban, amikor a vállalkozás gyengébben teljesít, hiszen ezzel arányosan kevesebb lesz a könyvelés ára.

A tartósan nagyon alacsony áron dolgozó könyvelőkkel azért érdemes vigyázni, mert a könyvelőiroda fenntartásának költségeit, mérlegképes könyvelő fizetését és egyéb kiadásokat csak úgy tudják kitermelni, ha nagyon sok ügyfelet vállalnak. Figyelembe véve, hogy a mérlegképes könyvelő munkaideje is véges előállhat az a helyzet, hogy sietve kell dolgoznia, hogy végezzen a sok ügyféllel, mely hibát szülhet.

A KONTÍR PROFESSIONAL Kft. kedvező áron biztosít megbízható könyvelést ügyfeleinek. Felelősségbiztosítás garantálja könyvelői működésüket és flexibilis árképzés miatt mindig csak az adott hónapban igénybe vett könyvelői szolgáltatással arányosan kell könyvelői díjat fizetni. A KONTÍR PROFESSIONAL Kft. cégalapítás könyvelési kedvezményt biztosít, ha valamelyik ügyfele a partnercégüknél, a LOGOSZ Cégcsoportnál intézi cégalapítását.