A könyvelési szolgáltatás célja, hogy részletesen és az aktuális törvényi szabályozásnak megfelelően dokumentálja a vállalkozás életében bekövetkező pénzügyi eseményeket. Ők gyűjtik össze, ellenőrzik és rögzítik a cég tevékenysége során létrejött számlákat. A bérszámfejtés ezzel szemben nem a cég kifelé végzett tevékenységét dokumentálja, hanem a cégen belüli alkalmazottak foglalkoztatásával összefüggésben keletkező adminisztratív feladatokat látja el.

Bírságok elkerülése

Fontos látni, hogy mind a két munkakört szigorú törvényi szabályozások határozzák meg, melyek hazánkban meglehetősen gyakran változnak. Mivel a törvény nem ismerete nem mentesít annak betartása alól, illetve a megszegését sújtó büntetésektől, ezért kifejezetten fontos, hogy a cégtulajdonos megbízható könyvelőt és bérszámfejtőt találjon. A Kontír Professional Kft. magasan képzett munkatársainak kezében biztonságban van vállalkozása! Felelősségbiztosítással is rendelkezünk, mely azt jelenti, hogy könyvelői és bérszámfejtői szolgáltatásainkra 100% garanciát vállalunk, így Önt és vállalkozását semmiképpen nem érheti kár a mi hibánkból.

Könyvelés

A könyvelő tehát a vállalkozás életében lezajlott gazdasági eseményeket dokumentálja — összegyűjti, rendszerezi és ellenőrzi a kiállított bizonylatokat és számlákat. A könyvelő készíti el és nyújtja be a hatóságok felé a vállalkozás éves eredmény- és mérleg kimutatásait, bevallásait és beszámolóit. A könyvelés törvényi szabályozása folyamatosan változik, így a céget érintő változásokról is a könyvelő ad felvilágosítást a cégvezetőnek. Ezen kívül a könyvelő készíthet hitelkockázati elemzést és szaktudásával támogathatja a befektetési döntések meghozatalát.

Bérszámfejtés

A bérszámfejtő a vállalkozás alkalmazottainak bérügyeit és az ezzel összefüggő adminisztratív feladatokat intézi. A bérszámfejtés szolgáltatáshoz tartoznak a munkaviszonyban vagy megbízási jogviszonyban beálló változásokkal kapcsolatos bejelentési kötelezettségeknek való eleget tevés: munkavállaló be- és kiléptetése, keresőképtelenség bejelentése, betegség miatti vagy gyermekápolási táppénz, illetve a csecsemőgondozási és gyermekgondozási díj utáni kérelmek elkészítése. A bérszámfejtés feladata továbbá a jövedelmek, megbízási díjak és munkabérek számfejtése, ezekkel kapcsolatos bejelentési kötelezettségek elvégzése és a befizetendő járulékok és pótlékok pontos meghatározása.

Mind könyvelő, mind bérszámfejtő alkalmazható a cégen belül is, de sok kellemetlenségtől szabadulhat meg a cégvezető ezen feladatok kiszervezésével. A Kontír Professional Kft. megbízható könyvelési és bérszámfejtés szolgáltatást nyújt kedvező áron. Kérdéseivel forduljon bátran munkatársainkhoz vagy kérjen árajánlatot!