A vállalkozás működésében nagyon fontos szerepet tölt be a könyvelő, ezért lényeges, hogy megbízható és precíz szakembert találjon. A könyvelő feladata a cég vagy vállalkozás életében bekövetkező gazdasági események adminisztrációja és pontos dokumentációja. A dokumentáció elkészítéséhez nem feltétlenül szükségesek a számlák és egyéb iratok eredeti példányai, elegendő a szkennelt változatuk – ezt használja ki a távkönyvelés szolgáltatása. Természetesen a későbbiekben szükséges az eredeti példányokat is eljuttatni a könyvelőhöz, hiszen egy esetleges adóellenőrzés során ezeket is kérik.


A könyvelő feladata:

  • számlák és bizonylatok rögzítése
  • kiállított számlák szabályosságának vizsgálata
  • éves mérleg, eredménykimutatások és beszámolók megírása
  • bevallások leadása

A könyvelési munka végzéséhez tehát elegendő, ha a számlák tartalmáról informálja, vagy a számlákat valamilyen módon eljuttatja a könyvelőhöz, egyáltalán nem szükséges hozzá az Ön személyes jelenléte. Az idő pénz, és vállalkozóként még fontosabb, hogy ahol lehet időt takarítson meg. A távkönyvelés szolgáltatással ez lehetséges!

A távkönyvelés lényege, hogy a könyveléshez szükséges bizonylatokat és számlákat nem személyesen viszi be munkaidő alatt a könyvelőhöz, hanem más módon juttatja el neki. A legnépszerűbb megoldás a számlák szkennelése, befotózása és elektronikus úton való továbbítása, főként email-en.

Ha valaki nem szeretne email-en küldeni ilyen jellegű anyagokat, de szívesen mellőzné a személyes találkozókat, arra is van megoldás. A számlákat és bizonylatokat postán is el lehet juttatni könyvelési irodánkba, vagy munkaidőn túl bedobhatja az irodánk előtt elhelyezett postaládába.

Jó és megbízható könyvelőt nehéz találni, de a Kontír Professional Kft. ebben is a segítségére van. Munkatársaink könyvelési garanciával végeznek munkát, így egészen bizonyos, hogy Önt véletlenül sem éri kár a mi hibánkból, még távkönyvelés esetén sem. Keresse könyvelési irodáinkat Budapesten, Debrecenben és Pécsett!