Míg a könyvelő könyvviteli feladatokat lát el, pénzügyi adatokkal dolgozik, addig a bérszámfejtő munkája a foglalkoztatottakat érintő kifizetésekkel kapcsolatos. Feladatai során figyelembe kell vennie az adott jogviszonyt, a távollétek (pl. betegszabadságok) időtartamát, és az adókedvezmények mértékét is. Szintén bérszámfejtők foglalkoznak az alkalmazottak ki- és bejelentésével, fizetési jegyzékek készítésével, a közterhek megállapításával és az adóhatóság felé történő bevallások előállításával. Bár már a fent felsorolt feladatok is igen komplexnek és sokrétűnek tűnhetnek, a lista korántsem teljes, a bérszámfejtők munkája nem kizárólag ezekből áll.

Az összetett feladatok, és a folyamatosan változó előírások számontartásának nehézsége ellenére is kiemelten fontos, hogy a bérszámfejtés szabályszerűen történjen, hiszen a folyamat során ejtett hibák miatt a hatóságok elmarasztalhatják a vállalatokat. Ennek okán erősen ajánlott tapasztalt, szakképzett bérszámfejtőkkel végeztetni a kapcsolódó feladatokat. Amennyiben Ön olyan cég tulajdonosa, mely jelenleg még nem érte el azt a méretet ahol indokolt lenne egy saját könyvelési vagy bérszámfejtési osztály létrehozása, az Ön számára a bérszámfejtés cégen kívülre szervezése jelentheti a megoldást.

A bérszámfejtés kiszervezésének tagadhatatlan előnye, hogy biztos lehet benne, az Ön által kiválasztott, erre specializálódott cég nagy szakértelemének köszönhetően a bérszámfejtési feladatok szabályszerűen lesznek elvégezve, nem kell elmarasztalástól tartania. A kiszervezéssel nagy mennyiségű időt takaríthat meg, mi több költségeit is mérsékelheti, hiszen nem kell bérszámfejtő programokat vennie.

Irodánk képzett, gyakorlott, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező kollégákkal büszkélkedhet, akik munkájának köszönhetően, Önnek már csak az igazán fontos dolgokkal kell törődnie. Vegye igénybe számos tevékenységet felölelő bérszámfejtési szolgáltatásunkat, takarítson meg értékes időt és pénzt!