A könyvelés tehát jogi előírások szerint dokumentálja a cégek életében fontos gazdasági változásokat. Az üzleti évek végén a könyvvitel zárásra kerül, és a zárás alapján beszámolót kell készíteni a cég pénzügyi állapotáról, amely beszámolót nyilvánosságra kell hozni.

Minden cégnek más és más az igénye a könyveléssel kapcsolatban, például van olyan eset, amikor a feleknek gyakran kell konzultálniuk, és van, amikor csak nagyon ritkán. Az eltérő igények miatt nincs tökéletesen egzakt válasz, hogy mitől lesz jó egy könyvelőiroda, azonban mindenképpen vannak olyan pontok, melyeknek meg kell felelnie egy megbízható irodának.

Titoktartás és bizalom

Ez alapvető, hiszen a könyvelőiroda, könyvelő teljes mértékben belelát a megbízó cég pénzügyeibe, gazdálkodásába. A könyvelő és a cégek közötti viszony ebből kifolyólag nagyon intim. Figyelni kell arra, hogy a titoktartást szerződésben vállalja-e a könyvelő.

Referenciák

A referenciákból lehet következtetni arra, hogy gyümölcsöző lesz-e a közös munka, hiszen ma már nem ritka, hogy egy könyvelőiroda specializálódik iparágra vagy iparágakra. Hatalmas előnyt jelent, ha a könyvelő rutinosan mozog az Ön cége által képviselt területen. Vannak továbbá olyan területek, ahol elengedhetetlen ennek utána érdeklődni, mert olyan speciális igények lehetnek.

Pontosság

Elengedhetetlen, hogy a könyvelő értse a dolgát, de a precizitás szintén alapvető fontosságú. A könyvelésben lévő apró pontatlanságokból és elmaradásokból adódóan figyelmeztetések és bírságok tömkelegével nézhet szembe egy vállalkozás, így elveszítve akár súlyos milliókat. Jó könyvelés mellett egy vállalkozás nem szenved ezektől a problémáktól.

Naprakész

Ahogyan a vállalkozásoknak is fontos, hogy saját iparágukon belül a legfrissebb, legrelevánsabb tudással rendelkezzenek, igaz ez a könyvelőkre is. A könyvelő így figyelmeztetni tudja a vállalkozót vagy vállalkozást a számára elérhető kedvezményekre, és emellett a cég folyamatosan optimális módon működhet, sokat spórolva ezzel.

Tanácsadás

Visszautalva a referenciák jelentőségére, egy jó könyvelőiroda alaposan ismeri ügyfeleit és azok piaci területeit. Az ilyen módon szerzett tapasztalatok folyamatosan hasznosak lehetnek a könyvelőiroda összes ügyfele számára. A jó könyvelő javaslatokat tesz, hogy milyen adózási formát érdemes választani, és arra is, hogy mely költségekre kell jobban odafigyelni. Az adózási mód legoptimálisabb kiválasztásáért érdemes adótanácsadást is igénybe venni.

Kapcsolattartás, képviselet

Egy ilyen bizalmas üzleti kapcsolatban elengedhetetlen a kapcsolattartás, hogy a felek, a vállalkozás és a könyvelőiroda is könnyen elérje egymást, és válaszolni tudjanak a felmerülő kérdésekre az optimális működés érdekében. Továbbá, a jó könyvelő képviseli ügyfelét azokban az esetekben is, amikor a hatóságok előtt, személyesen kell megjelenni.

Garancia, felelősségbiztosítás

Egy megbízható könyvelőiroda garanciát vállal a munkájáért, és rendelkezik felelősségbiztosítással, hogy az ő hibájukból, figyelmetlenségükből semmiképpen ne származzon a cégnek kára. A Kontír Professional Kft. 100%-os garanciát vállal könyvelési szolgáltatására.

Ár

Könyvelési szolgáltatást nem tanácsos kimondottan az ár alapján választani. A teljeskörű és magas színvonalú szolgáltatás ára még annak ellenére is magasabb, hogy sok könyvelőiroda törekszik arra, ügyfelei kedvező árakon érhessék el szolgáltatásaikat. Ha egy könyvelési szolgáltatás túl olcsó, akkor több ügyfelet kell vállalni az iroda fenntartásához, mely extrém mennyiségű munka figyelmetlenséghez és elérhetetlenséghez vezethet.

Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik megbízható könyvelés és adótanácsadás szolgáltatásokkal állnak rendelkezésére! A Kontír Professional Kft. könyvelőirodái Budapesten, Debrecenben és Pécsen is megtalálhatóak.