Cégalapítás

Cégalapítás

Új cég alapításánál több olyan fontos kérdésben is dönteni kell, amik a vállalkozás későbbi működését és nyereségességét is befolyásolhatják. Ezért egy új cég bejegyzésénél szükség van arra, hogy az ügyvéd és a könyvelő együttműködjön. Nálunk egy helyen találja meg a jogi és gazdasági segítséget, amitől a cégalapítás gyors és egyszerű lesz. Teendője nem más, mint hogy: 

Banki átutalással befizeti a kötelező eljárási illetéket a bejegyzési eljáráshoz 

Befárad irodánkba, rendelkezésünkre bocsátja, és érvényes okmányokkal igazolja a tagok és a cégvezető adatait (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, vagy jogosítvány, vagy útlevél szükségesek)

Az alapítandó társaság adatainak meghatározása után az ügyvéd megszerkeszti a létesítő okiratot (alapító okirat, társasági szerződés) és előkészítjük a további szükséges okiratokat

Ezen okiratok aláírása után az eljárási illeték becsatolásával a társaság bejegyzési kérelme elektronikus úton kerül továbbításra az illetékes Cégbírósághoz. A társaság bejegyzéséről és nyilvántartásba vételéről végzésben határoz a bíróság, mely tartalmazza a társaság cégjegyzékben megjelenő adatait.

A bejegyzés keltét követő 8 naptári napon belül a társaság bankszámláját meg kell nyitni, és a létesítő okiratban meghatározott tőkét a számlára be kell fizetni.

Tehát, ahogy látjuk, a könyvelőt érdemes már a cégalapítás előtt felkeresni, mert az alapítás közben sok-sok szakkérdés felmerülhet. Maga a könyvvitel megkezdése csak a cég bejegyzését követően esedékes, de a bejegyzési kérelem beadásával az adózási határidők elindulnak, függetlenül attól, hogy a megkezdte –e a cég a konkrét gazdasági tevékenységet. Ezért a bevallásokat, bejelentéseket teljesíteni kell, szükségünk van könyvelési szolgáltatásra.

Ha felkeltette érdeklődését látogasson el bővebb információkért a Logosz Cégcsoport weboldalára