Székhelyszolgáltatás

Székhelyszolgáltatás

Léteznek olyan helyzetek, amikor egy cégnek (még) nincs lehetősége arra, hogy a gazdasági társaság székhelyével kapcsolatos jogi előírásoknak megfeleljen, vagy az ügyvitellel kapcsolatos dokumentumokat megfelelően kezelje. Ilyen esetek lehetnek például: ha egy mikro vállalkozás nem engedheti meg magának, hogy irodát tartson fenn, vagy ha valaki nem szeretné a saját lakcímét bejegyeztetni a cég székhelyeként, hogy elkerülje az otthoni hivatali megkeresést. Illetve előfordulhat olyan, hogy a munkatársak nem tartózkodnak folyamatosan a székhelyen. Ilyenkor lehetőség van arra, hogy egy harmadik felet bízzanak meg azzal, hogy a céghez érkező leveleket átvegye, azokat megőrizze, valamint a megbízót tájékoztassa a beérkezett küldeményekről, végül pedig postázza azokat részére.

A cég székhelyét áthelyezik az általuk megbízott harmadik fél irodájába, - amely sok esetben a székhelyszolgáltató céget jelenti, – így a székhelyszolgáltató iroda címe lesz a cég székhelye, amely a Cégbíróságon is bejegyzésre kerül. A gazdasági társaságokat szabályozó törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a társaság székhelye és a központi ügyintézés helye – ez az a hely, ahol a cég működését érintő döntéseket meghozzák - más legyen, ebben az esetben a létesítő okiratban és a cégjegyzékben a központi ügyintézés helyét is fel kell tüntetni.

Lehetnek a székhelyszolgáltatásnak gazdasági előnyei is, például ebben az esetben nem terheli a társaságot telek és építményadó.

Amennyiben felkeltette érdeklődését, látogasson el bővebb információkért a Logosz Cégcsoport weboldalára.